Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Lang 06S

Spöket

KuXiX D
För länge sen i skogen, så fanns det ett slott. Det var läskigt och gammalt och ingen visste om det. En flicka gick en kväll i skogen, hon hette Sandra. Plötsligt såg hon ett spöke, det var stort och alldeles vitt. Spöket sa: Här, ta nyckeln och gå till slottet bakom de gamla träden. På slottets dörr finns en symbol samma som den här nyckeln.

Sandra gjorde det och kom fram till slottet. Hon öppnade dörren. Den var rostig och jättetung. Där inne såg hon en vampyr! Sandra skrek det hårdaste hon kunde. Vampyren skrek det hårdaste han kunde. Aaaaaaaaahhhh! Sen blev de tysta. Båda hade blivit rädda av varann. En vampyr som blir rädd för en flicka, det kändes löjligt.

Vampyren sa: Gå upp till vindan och träffa damen Sofia. Hon har varma bullar med oboy! Okej, sa Sandra. Och så gick andra upp till vindan. Damen såg jättegammal ut, nästan som att hon var över 100 år men hon var snäll och glad att få träffa Sandra. De pratade och tänkte börja sticka strumpor tillsammans.

Men då hördes ett mystiskt ljud. Det lät som en häxa! Damen Sofia blev rädd och förvandlade sig till katt. Sandra var ensam kvar i vindan, katten sprang under en säng. Häxan ropade: Nååågon som vill sova i en gryyyytaa??? Aha, lilla flicka, vill du sova i min gryta? Ha ha ha!!

Nej det vill jag inte! sa Sandra. Häxan blev jättearg på Sandra. Vill inte? Jasså då hamnar du i min finka i källarhålan istället. Där får du stanna utan mat och svälta. Sen ska jag ändå sätta dig sen i min stora gryta och koka dig till häxsoppa!! Det blir en bra soppa att bjuda till mina häxkompisar. Ha ha ha!

Häxan kastade ner Sandra i källarhålan och dörren låstes av sig själv. Åh nej, hur ska jag komma ut härifrån. Jag vill hem till mamma och pappa. Varför lyssnade jag på spöket i skogen, han lurade att jag skulle gå hit. Nu bli jag uppäten och ingen hittar mig.

Plötsligt hör hon en katt säga Mjaaauuu. Bakom henne på golvet var en brun katt. Det var damen Sofia, hon förvandlade sig till en dam igen. Oj oj, vad synd att häxan kom och fångade dig. Hon har varit bortrest flera dagar, det har varit så skönt. Alla är rädd för henne på slottet.

Sen berättade damen Sofia att alla på slottet blivit förtrollade. Vampyren var egentligen en snäll kung. Häxan var en prinsessa och damen Sofia var egentligen en drottning. Hon var förtrollad till en gammal tant som blev en katt varje gång hon blev rädd. Alla deras arbetare på slottet hade blivit förtrollade till fåglar och kaniner.

Enda sättet man kunde få bort förtrollningen var att hitta en nyckel till slottets hjärta. Men ingen fattar vad det är så vi måste vara förtrollade hela livet. Sandra ville ut från finkan. Hon kom på en ide. Om tant Sofia kunde bli en katt så ryms hon genom gallret och kan smyga till häxan och ta häxans nycklar till finkan.

Tant Sofia lyckades bli en katt och tog nycklarna, sen kom Sandra lös. Hon sprang det fortaste hon kunde ut från slottet. När hon skulle stänga slottets dörr såg hon den där symbolen som var på dörren som spöket i skogen hade sagt. Det var ett hål i symbolen. Då kom hon på vad tant Sofia sa att man skulle hitta en nyckel till slottets hjärta. Sandra hade kvar nyckeln som spöket gav i skogen. Hon satte nyckeln i hålet i symbolen och nyckeln fastnade.

Plötsligt blev hela slottet vitt och det började växa rosa blommor. Vampyren blev en kung igen. Tant Sofia blev drottningen igen och den dumma häxan blev deras prinsessa igen. Alla blev glada igen. Sandra hade hjälpt dem. Hon sprang jättefort hem till sin mamma och pappa och hon lovade att hon aldrig mer går ensam i skogen igen.
Slut.

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Lang 06S

Saltgurkan och tomaternas krig

Det var en gång en burk med saltgurkor och en påse med tomater. De var fiender. En dag ville de se om tomaterna eller gurkorna smakade bäst. Då frågade de en människa om den kunde smaka och avgöra. - Nej tyvärr, j...

  • Lang 06S

Du och jag eller hur var det?

Tårarna har tagit slut för länge sedan. Jag backar i minnet och hör de dundrande hovslagen, hans hovslag. Så rinner tårarna igen trots att de är slut. Jag kan fortfarande höra hans mullrande gnäggning. Det gör ont...

  • Lang 06S

Min plats

Jag tycker om att sitta i ett träd på min skola. Det går att se när folk spelar fotboll eller så kan man titta på när personer leker sandsiste.

  • Lang 02S

Minun ääventyyri

Mie ja minun pere aattelimma mennä meän styykale Suohmeen. Minun väsky oli punanen valkosilla pilkuilla. Mie pakkasin nesisääri, villapaita, paksut sukat ja semmosia kamppheita. - Met lähemä nyt, mamma huusi....

  • Lang 06S

Min plats

Min sommarplats är stranden. Det är skönt och lungt och man kan bada där. Man kan vila och äta glass. Festis och annat som är skönt och roligt. Leka och allt kul. Stranden vi var på i går hette Hemlunda. Vi fick klubb...

  • Lang 06S

Hunden Lina

Idag ska hunden Lina på utställning. Hon badar, klipps och kammas. Sen är det dags för utställning. Det är många hundra där men Lina är finast. Det tycker domaren i alla fall. Lina vinner. Hon får ett ben och en roset...

  • Lang 06S

Min plats - Stranden

Stranden jag tycker om är jättevacker. Stranden ligger vid en sjö som heter Harrträsket. Det är en stor sjö. Det är skog runt om hela sjön. Stranden är sandig och det finns en stor gräsmatta man kan springa på. Det är...

  • Lang 06S

Det mystiska sommarlovet

Det är sommarlov och Kajsa ska resa bort i sju veckor till Göteborg. Hon ska träffa sina kusiner, det ska bli så roligt. När dom kommer fram till Göteborg ser Kajsa sina kusiner, men dom ser inte alls glada ut. Ka...