Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Dixi den rädde

Det var en gång en tjej som hette Dixi. Hon älskade att sjunga och hennes dröm var att bli en artist. Hon önskade att hon vågade stå på en scen och sjunga, men hon var för rädd för det. Alla i hennes släkt älskade att sjunga och dom vågade. Men varför inte hon, undrade Dixi.

Hon frågade sin mamma, pappa, bror och syster, men dom sa bara att hon måste träna för att komma över rädslan. Hon tyckte att dom var dumma. Hon förstod ju att man måste träna, men hon har tränat länge nog. Hon ville ge upp.

Men då så kom hennes storasyster och sa:

- Ge inte upp på din dröm! Jag var precis som du innan jag kom över min rädsla. Jag ska sjunga en sång. Den borde du förstå för denna sång sjöng mamma för mig. Jag satt och var så arg för jag förstod ju ingenting, men jag var tvungen att träna. Jag var så rädd att dom skulle skratta eller att någonting gick fel, men då sa mamma till mig 'du ska inte ge upp! Du måste träna mer tills du klarar det och sen så kan du nog stå på en scen'.

- Tack Mia, sa Dixi. Jag ska försöka att inte ge upp på min största dröm. Jag ska verkligen bli en artist och jag ska sjunga på konserten på fredag. Jag ska det! Tack igen Mia, för att du hjälpte mig.

Efterord: Berättelsen om Dixi är slut. Författaren tackar för att ni läste. Jag är glad om ni läser denna text. Det tog länge att bara göra det här, så tänk på riktiga författare som skriver många och långa böcker. Dom måste verkligen träna.

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Ikon ugglan silhuett

Tjej och spegel

Var en gång en tjej som hade förlorat sin mamma. Så hon gick ut i skogen för det fanns ett rykte att det fanns en spegel som man kunde prata med de döda med. Det fanns massor av monster i skogen, varulvar som den här...

  • Ikon ugglan silhuett

Svarta madam

Tre tjejer går till en toalett på skolan och säger Svarta madam åtta gånger. Sen när dom går ut ur toaletten ser dom Svarta madam i korridoren som jagar dom.

  • Ikon ugglan silhuett

Agnes åker till biblioteket

Det var en flicka som hette Agnes. Hon var åtta år och bodde i Piteå. Hon älskade att läsa och skriva.

Så varje månad åkte hon och sin pappa till biblioteket för att lämna tillbaka sina gamla böcker och byta till ny...

  • Ikon ugglan silhuett

Pojken som försvann

Det var en gång en pojke. Han hette Max. Max skulle gå ut och bygga en koja i skogen. Pojken gick en bit och tillslut hittade han ett bra ställe som som han kunde bygga kojan på. Max gick ock letade efter bra pinnar s...

  • Ikon ugglan silhuett

Händer för ofta

Jag spelar Minecraft i den nya potatis uppdateringen och jag har äntligen kommit upp till ytan av de ruttna potatisarnas värld men sen då så kommer en väldigt preppie potatis crepper som skriker:

- Nu ska du dö din...

  • Ikon ugglan silhuett

Korvarna

Det var en gång en korv som hela tiden kallades korv och då så sa den:

- Jag är ingen korv jag är en ostkorv!

  • Ikon hermelinen silhuett

Olmmuš ja Návdi

Okta beaivi Sára leai olgun vázzime. Son gulai juoga jiena mii son ii lean gulan ovdal.

Dá leai okta imaš jietna. Dá gullui vehaš dego návdi.

Nuppi beaivi son nái leai olgun vázzime ja gulai seamma jiena. Son oinn...

  • Ikon ugglan silhuett

Duo och Kattis

Hej, vi heter Duo och Kattis.