Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Ensam

En gång för länge sen bodde en flicka ensam inne i skogen. Flickan var inte mer än tio år och hette Malin. Vid stugan i skogen där Malin bodde fanns det en sjö. Malins pappa levde inte. Och Malins mamma hade åkt iväg för ett år sen för att söka ett nytt hus till sig och Malin. Malin hade inte sett sin mamma sen dess.

En dag när Malin var ute och plockade bär regnade det. Hon var långt hemifrån och mitt i regnet tappade Malin bort sig. Plötsligt stod hon framför en stuga. Där bodde en snäll gumma. Hon släppte in Malin och frågade var hennes föräldrar var. Malin berättade allt och gumman blev bekymrad.

Gumman gav Malin en tidning att läsa. Den var tryckt för en vecka sen. Där stod det att en buss hade kört över en kvinna och hon förts till sjukhus. På bilden var Malins mamma. Hon berättade det för gumman. Gumman hjälpte Malin in till stan och där fick hon träffa sin mamma. Malin bodde hos gumman tills mamman blev frisk och när mamman var frisk flyttade hon hem. Varje dag efter att Malin slutat skolan besökte hon gumman.

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Ikon ugglan silhuett

Tjej och spegel

Var en gång en tjej som hade förlorat sin mamma. Så hon gick ut i skogen för det fanns ett rykte att det fanns en spegel som man kunde prata med de döda med. Det fanns massor av monster i skogen, varulvar som den här...

  • Ikon ugglan silhuett

Svarta madam

Tre tjejer går till en toalett på skolan och säger Svarta madam åtta gånger. Sen när dom går ut ur toaletten ser dom Svarta madam i korridoren som jagar dom.

  • Ikon ugglan silhuett

Agnes åker till biblioteket

Det var en flicka som hette Agnes. Hon var åtta år och bodde i Piteå. Hon älskade att läsa och skriva.

Så varje månad åkte hon och sin pappa till biblioteket för att lämna tillbaka sina gamla böcker och byta till ny...

  • Ikon ugglan silhuett

Pojken som försvann

Det var en gång en pojke. Han hette Max. Max skulle gå ut och bygga en koja i skogen. Pojken gick en bit och tillslut hittade han ett bra ställe som som han kunde bygga kojan på. Max gick ock letade efter bra pinnar s...

  • Ikon ugglan silhuett

Händer för ofta

Jag spelar Minecraft i den nya potatis uppdateringen och jag har äntligen kommit upp till ytan av de ruttna potatisarnas värld men sen då så kommer en väldigt preppie potatis crepper som skriker:

- Nu ska du dö din...

  • Ikon ugglan silhuett

Korvarna

Det var en gång en korv som hela tiden kallades korv och då så sa den:

- Jag är ingen korv jag är en ostkorv!

  • Ikon hermelinen silhuett

Olmmuš ja Návdi

Okta beaivi Sára leai olgun vázzime. Son gulai juoga jiena mii son ii lean gulan ovdal.

Dá leai okta imaš jietna. Dá gullui vehaš dego návdi.

Nuppi beaivi son nái leai olgun vázzime ja gulai seamma jiena. Son oinn...

  • Ikon ugglan silhuett

Duo och Kattis

Hej, vi heter Duo och Kattis.