Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Lang 06S

Lucas

Willopia123
Det var en gång en pojke som hette Lucas. Hans intresse av sport var stort. Han spelade fotboll och hockey och han älskade dom sporterna. Han spelade varje dag.

En dag så såg han en motocross på en pickup som körde förbi och hans intresse för en ny sport började direkt. När dom satt och åt middag så frågade Lucas sina föräldrar om han fick köpa en cross. Men det ville dom verkligen inte. Hans pappa tyckte att det var för dyrt och mamma tyckte att det var för farligt.

Lucas gick suckandes till sitt rum men det första han gjorde när han stängde dörren var att ta fram sin dator och söka på Youtube. Han satt och såg på film i flera timmar tills hans föräldrar kom in i rummet och sa att det var dags att lägga sig.

När han gick till skolan nästa morgon så berättade han för sina vänner om det nya intresset han hade fått. Dom sa att motocrossbanan bara låg några kilometer bort från skolan. Lucas blev intresserad direkt och dom planerade att gå dit efter skolan. Lucas blev lite rädd för att han hade aldrig smitit någon gång från sina föräldrar såhär.

På lunchen satt dom vid ett runt bord och planerade hur dom skulle ta sig dit. De var tre stycken och var två av dem hade cyklar. Efter skolan så ringde Lucas till sina föräldrar och sa han skulle vara med Jonas. Hans föräldrar godkände att han fick det och sen gav dom sig av. Dom cyklade långt. Mycket längre än vad dom hade förväntat sig. Vännerna höll på att ge upp men då hörde dom ljudet av starka motorer.

Dom gick upp i ett torn och stod där och kollade ett bra tag. Men till slut så tittade en av dem på klockan och den visade 17:10. Så vännerna började bege sig från banan och alla crossförare började köra upp på sina släp för att också fara hem.

Det började bli ganska mörkt och dom började bli ganska rädda. Dom cyklade och cyklade men hittade inte hem. Alla tre började gråta men då kom Jonas på att: "Vi har våra mobiltelefoner!"
Jonas pappa kom och skjutsade hem alla. När Lucas kom in så såg hans föräldrar besvikna ut.

- Du, vi fick nyss ett samtal av Jonas pappa, sa Lucas pappa.

Lucas förstod direkt vad det skulle handla om.

- Förlåt, sa Lucas och tittade ner i marken

Lucas pappa och mamma satt och pratade med honom och sen lovade Lucas att aldrig göra om det.

Det blev lördag och Lucas hade ingenting för sig men då så ropade hans pappa. Lucas blev nyfiken och gick ut. Det han såg var den bästa synen han någonsin har sett. Där stod en ny cross.

- Den är din, sa Lucas pappa.

Lucas blev så glad och dagen efter så for dom till crossbanan. Och ända sen den dagen så har Lucas kört motocross.

Fler berättelser av Willopia123

  • Lang 06S

Tims stora jackpot

Det var en gång en pojke som hete Tim. Tim var 17 år och bodde i Norra Ukraina. Tim sommarjobbade hos sin morfar. Varje dag tog han sin moped och körde på den långa skogsslingan. Han fick 250 kronor per dag. Så på en...

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Lang 06S

Nallebjörnen som försvann

Det var en gång en busig nallebjörn som bodde hos en pojke. Nallebjörnen var pojkens bästa vän. Han hade med honom överallt vart han än gick. En dag var plötsligt nallebjörnen försvunnen. Pojken gick till sin mamma oc...

  • Lang 06S

Förkortningsberättelsen

- Kn du lst ut vd dn hr brtlsn hnlr m? - Dt fnns kttr sm int hr ngn svns. D hr tv gr ron ok hr n bl grs. Bl nt rd fr grsn, hn r int frlig! Grsn Hjlp sm e hnm! - Hps du gllde dn!

  • Lang 06S

Saltgurkan och tomaternas krig

Det var en gång en burk med saltgurkor och en påse med tomater. De var fiender. En dag ville de se om tomaterna eller gurkorna smakade bäst. Då frågade de en människa om den kunde smaka och avgöra. - Nej tyvärr, j...

  • Lang 06S

Kapten Kalsong

Det var en gång en kalsong som var helt ensam. Sen ramlade den ner i en låda. Sedan tar en kille på sig kalsongen och blir en superhjälte. Ja, blir en superhjälte. Jag visste det. Jag visste att du skulle blir det.

  • Lang 06S

Mona Kallvind 🦏

- Hej, sa Mona Kallvind. - Kom vi leker, sa Olla. - Hejsan svejsan, sa Stiv. - Kom, sa Mona Kallvind. - Nix pix, sa Stiv. - Varför då? frågade Olla. - Jag får inte lita på främlingar, sa Stiv. -...

  • Lang 06S

Snigeln Olle 🐌

- Olle, Olle! - Du är hittad! Lisa och Olle leker kurragömma och örnen Lisa var bäst. Olle vann aldrig. 🦅+🐌 = BFF. Olle flög på Lisas rygg. Olle var lycklig.

  • Lang 06S

Modiga jag! 😎👋🏻

- Hej, sa modiga jag. - Hej modiga tjejen, sa modiga Lea. - Vi går hem till hunden lsa, sa modiga jag. - Oki doki, sa modiga Lea. - Får jag klappa hunden Isa? frågade modiga jag. - Wow wow! sa hunden I...

  • Lang 06S

Du och jag eller hur var det?

Tårarna har tagit slut för länge sedan. Jag backar i minnet och hör de dundrande hovslagen, hans hovslag. Så rinner tårarna igen trots att de är slut. Jag kan fortfarande höra hans mullrande gnäggning. Det gör ont...