Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen

Berätta om din favoritplats

Det finns många fina platser här i världen. Har du en speciell plats som du tycker extra mycket om? Som ditt favoritklätterträd? Stranden? Lekparken? Eller ditt eget sovrum? Eller har du kanske fler än en plats?

Den här sommaren kan du dela din favoritplats med andra här på Polarbibblo. Skriv och berätta om den i en dikt eller berättelse. Eller vill du kanske rita en teckning och visa hur den ser ut? Du väljer själv! Du kan såklart skicka in så många bidrag du vill.

Döp ditt bidrag till "Min plats". Eller, om du skriver om en särskild plats där du bor, kan du till exempel döpa den till "Min Kirunaplats".

Psst! Bor du i Piteå eller Luleå? I år firar båda städerna 400 år. Berätta gärna om din favoritplats i just din stad! Döp då bidraget till "Min Piteplats" eller "Min Luleplats".

Du kan skicka in dina bidrag på lulesamiska, meänkieli, nordsamiska, pitesamiska, svenska och sydsamiska.

Och kom ihåg! Om du har ett konto hos oss kan du anmäla dig till vårt Bok- och tidningslotteri. Då har du chansen att vinna en av våra fina mjukisugglor. I början på september lottar vi ut fem stycken Polarugglor till de som varit med och tävlat.

Lycka till!

Skriv en berättelse
Skriv en dikt
Rita en teckning