Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Lang 06S

Tims stora jackpot

Willopia123
Det var en gång en pojke som hete Tim. Tim var 17 år och bodde i Norra Ukraina. Tim sommarjobbade hos sin morfar. Varje dag tog han sin moped och körde på den långa skogsslingan. Han fick 250 kronor per dag. Så på en månad så tjänade han 7500 kronor.

En tidig tisdagsmorgon så gjorde Tim precis som vanligt. Han åt frukost, tankade moppen och låste dörren. Det tog ungefär 55 minuter att fara till morfar så Tim satte sig på moppen och började köra. När han var ungefär halvvägs så sprang en älg ut framför honom. Tim tvärryckte i styret och körde rakt ner i ett litet dike.

Tim var helt chockad efter händelsen men när han tittade upp så såg han älgen springa in i skogen. Tim pustade ut och sedan så tog han upp moppen från diket och försökte kicka igång den. Men den startade inte. Han stod i 20 minuter och försökte få igång den men sen gav han upp.

- DUMMA SKIT MOPPED!!! skrek han rakt ut och kastade tillbaka moppen i diket igen. Han tog en sten och kastade den ut i skogen. När den träffade backen så blev det en liten duns. Tim gick förvirrad ut i skogen och skulle se vad det var som lät. Han hittade stenen och vad som hade låtit så konstigt. Det var en silvrig låda som hade fått en stor buckla efter stenen.

Tim tog upp lådan och la den på skogsstigen. Han funderade om han skulle gå hem eller gå till morfar med lådan. Han bestämde sig för att gå hem för att dit var det mest nerförsbacke. Han gick och gick och till slut så var han hemma. Han skrev till morfar att han inte kunde komma till jobbet idag och sedan så gick han till garaget för att öppna lådan.

Tim tog en kofot och började att böja och bända och till slut så kom han in i lådan. Och det han såg var helt otroligt. Där låg det buntar med tusenlappar. Tim tappade nästan hakan när han såg alla pengar. Han började att räkna alla pengar men längst ner i lådan så låg det en lapp som det stod LÅT BLI ALLA PENGAR ELLER SÅ FÅR DET KONSIKVENSER. Tim blev förvånad men han struntade i lappen och dagen därpå så for han till stan och började handla. Han köpte nya verktyg, en ny moppe och en massa saker som han kunde renovera huset med. När han kom hem så var det sent så han låste dörren och gick och la sig.

Nästa morgon steg han upp och gick mot köket. Men då han kollade mot dörren så såg han att den var öppen. Det första Tim gjorde var att ringa polisen. Han hann säga vart han bodde och vad som hade hänt innan han fick ett slag i bakhuvudet.

Han vaknade i sin egna källare och det första han hörde var:

- Jag sa att du skulle låta bli pengarna.

Tim tittade upp och såg vem det var det var. Det en kille som gick på hans skola. Och två av hans killkompisar.

- VAD VILL NI!! skrek Tim.

- Vi vill ha det som tillhör mig. Så VART ÄR MINA PENGAR?

- Det finns inga kvar.

Då drog ledaren i deras grupp en kniv.

- DU SKA ALLT FÅ BETALA FÖR DET HÄR.

Men då hörde de sirener utanför.

- Snuten är här vi drar!

Men dom hann inte ens sätta händerna på dörren innan polisen kom instormande i rummet. Och efter det så levde Tim sitt liv normalt.

Fler berättelser av Willopia123

  • Lang 06S

Lucas

Det var en gång en pojke som hette Lucas. Hans intresse av sport var stort. Han spelade fotboll och hockey och han älskade dom sporterna. Han spelade varje dag. En dag så såg han en motocross på en pickup som körd...

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Lang 06S

Nallebjörnen som försvann

Det var en gång en busig nallebjörn som bodde hos en pojke. Nallebjörnen var pojkens bästa vän. Han hade med honom överallt vart han än gick. En dag var plötsligt nallebjörnen försvunnen. Pojken gick till sin mamma oc...

  • Lang 06S

Förkortningsberättelsen

- Kn du lst ut vd dn hr brtlsn hnlr m? - Dt fnns kttr sm int hr ngn svns. D hr tv gr ron ok hr n bl grs. Bl nt rd fr grsn, hn r int frlig! Grsn Hjlp sm e hnm! - Hps du gllde dn!

  • Lang 06S

Saltgurkan och tomaternas krig

Det var en gång en burk med saltgurkor och en påse med tomater. De var fiender. En dag ville de se om tomaterna eller gurkorna smakade bäst. Då frågade de en människa om den kunde smaka och avgöra. - Nej tyvärr, j...

  • Lang 06S

Kapten Kalsong

Det var en gång en kalsong som var helt ensam. Sen ramlade den ner i en låda. Sedan tar en kille på sig kalsongen och blir en superhjälte. Ja, blir en superhjälte. Jag visste det. Jag visste att du skulle blir det.

  • Lang 06S

Mona Kallvind 🦏

- Hej, sa Mona Kallvind. - Kom vi leker, sa Olla. - Hejsan svejsan, sa Stiv. - Kom, sa Mona Kallvind. - Nix pix, sa Stiv. - Varför då? frågade Olla. - Jag får inte lita på främlingar, sa Stiv. -...

  • Lang 06S

Snigeln Olle 🐌

- Olle, Olle! - Du är hittad! Lisa och Olle leker kurragömma och örnen Lisa var bäst. Olle vann aldrig. 🦅+🐌 = BFF. Olle flög på Lisas rygg. Olle var lycklig.

  • Lang 06S

Modiga jag! 😎👋🏻

- Hej, sa modiga jag. - Hej modiga tjejen, sa modiga Lea. - Vi går hem till hunden lsa, sa modiga jag. - Oki doki, sa modiga Lea. - Får jag klappa hunden Isa? frågade modiga jag. - Wow wow! sa hunden I...

  • Lang 06S

Du och jag eller hur var det?

Tårarna har tagit slut för länge sedan. Jag backar i minnet och hör de dundrande hovslagen, hans hovslag. Så rinner tårarna igen trots att de är slut. Jag kan fortfarande höra hans mullrande gnäggning. Det gör ont...