Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Tims stora jackpot

Det var en gång en pojke som hete Tim. Tim var 17 år och bodde i Norra Ukraina. Tim sommarjobbade hos sin morfar. Varje dag tog han sin moped och körde på den långa skogsslingan. Han fick 250 kronor per dag. Så på en månad så tjänade han 7500 kronor.

En tidig tisdagsmorgon så gjorde Tim precis som vanligt. Han åt frukost, tankade moppen och låste dörren. Det tog ungefär 55 minuter att fara till morfar så Tim satte sig på moppen och började köra. När han var ungefär halvvägs så sprang en älg ut framför honom. Tim tvärryckte i styret och körde rakt ner i ett litet dike.

Tim var helt chockad efter händelsen men när han tittade upp så såg han älgen springa in i skogen. Tim pustade ut och sedan så tog han upp moppen från diket och försökte kicka igång den. Men den startade inte. Han stod i 20 minuter och försökte få igång den men sen gav han upp.

- DUMMA SKIT MOPPED!!! skrek han rakt ut och kastade tillbaka moppen i diket igen. Han tog en sten och kastade den ut i skogen. När den träffade backen så blev det en liten duns. Tim gick förvirrad ut i skogen och skulle se vad det var som lät. Han hittade stenen och vad som hade låtit så konstigt. Det var en silvrig låda som hade fått en stor buckla efter stenen.

Tim tog upp lådan och la den på skogsstigen. Han funderade om han skulle gå hem eller gå till morfar med lådan. Han bestämde sig för att gå hem för att dit var det mest nerförsbacke. Han gick och gick och till slut så var han hemma. Han skrev till morfar att han inte kunde komma till jobbet idag och sedan så gick han till garaget för att öppna lådan.

Tim tog en kofot och började att böja och bända och till slut så kom han in i lådan. Och det han såg var helt otroligt. Där låg det buntar med tusenlappar. Tim tappade nästan hakan när han såg alla pengar. Han började att räkna alla pengar men längst ner i lådan så låg det en lapp som det stod LÅT BLI ALLA PENGAR ELLER SÅ FÅR DET KONSIKVENSER. Tim blev förvånad men han struntade i lappen och dagen därpå så for han till stan och började handla. Han köpte nya verktyg, en ny moppe och en massa saker som han kunde renovera huset med. När han kom hem så var det sent så han låste dörren och gick och la sig.

Nästa morgon steg han upp och gick mot köket. Men då han kollade mot dörren så såg han att den var öppen. Det första Tim gjorde var att ringa polisen. Han hann säga vart han bodde och vad som hade hänt innan han fick ett slag i bakhuvudet.

Han vaknade i sin egna källare och det första han hörde var:

- Jag sa att du skulle låta bli pengarna.

Tim tittade upp och såg vem det var det var. Det en kille som gick på hans skola. Och två av hans killkompisar.

- VAD VILL NI!! skrek Tim.

- Vi vill ha det som tillhör mig. Så VART ÄR MINA PENGAR?

- Det finns inga kvar.

Då drog ledaren i deras grupp en kniv.

- DU SKA ALLT FÅ BETALA FÖR DET HÄR.

Men då hörde de sirener utanför.

- Snuten är här vi drar!

Men dom hann inte ens sätta händerna på dörren innan polisen kom instormande i rummet. Och efter det så levde Tim sitt liv normalt.

Fler berättelser av Willopia123

  • Ikon ugglan silhuett

Lucas

Det var en gång en pojke som hette Lucas. Hans intresse av sport var stort. Han spelade fotboll och hockey och han älskade dom sporterna. Han spelade varje dag.

En dag så såg han en motocross på en pickup som körd...

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Ikon ugglan silhuett

Agnes åker till biblioteket

Det var en flicka som hette Agnes. Hon var åtta år och bodde i Piteå. Hon älskade att läsa och skriva.

Så varje månad åkte hon och sin pappa till biblioteket för att lämna tillbaka sina gamla böcker och byta till ny...

  • Ikon ugglan silhuett

Pojken som försvann

Det var en gång en pojke. Han hette Max. Max skulle gå ut och bygga en koja i skogen. Pojken gick en bit och tillslut hittade han ett bra ställe som som han kunde bygga kojan på. Max gick ock letade efter bra pinnar s...

  • Ikon ugglan silhuett

Händer för ofta

Jag spelar Minecraft i den nya potatis uppdateringen och jag har äntligen kommit upp till ytan av de ruttna potatisarnas värld men sen då så kommer en väldigt preppie potatis crepper som skriker:

- Nu ska du dö din...

  • Ikon ugglan silhuett

Korvarna

Det var en gång en korv som hela tiden kallades korv och då så sa den:

- Jag är ingen korv jag är en ostkorv!

  • Ikon hermelinen silhuett

Olmmuš ja Návdi

Okta beaivi Sára leai olgun vázzime. Son gulai juoga jiena mii son ii lean gulan ovdal.

Dá leai okta imaš jietna. Dá gullui vehaš dego návdi.

Nuppi beaivi son nái leai olgun vázzime ja gulai seamma jiena. Son oinn...

  • Ikon ugglan silhuett

Duo och Kattis

Hej, vi heter Duo och Kattis.

  • Ikon ugglan silhuett

Berättelsen om mig

Jag växte upp med min mamma och pappa men när jag var sex år så flyttade pappa ifrån oss till en annan stad. Mamma blev då jätteledsen. Mamma slutade jobba och blev konstig. Hon orkade inte ta hand om mig och jag fick...

  • Ikon hermelinen silhuett

Buoremus Rádná

Dat lea Illu birra.

Illu lea mu buoremus rádná.

Son lea ovcci mannu boris. Sus lea ruškes čalmmit ja guolggat.

Mon oačču Illu go son leai gavčči vahku boris.

Son lea hui siivu ja ráhkistan staohka, son nai ráh...