Till navigering av sidans innehåll Till övergripande innehåll för webbplatsen
  • Ikon ugglan silhuett

Berättelsen om mig

Jag växte upp med min mamma och pappa men när jag var sex år så flyttade pappa ifrån oss till en annan stad. Mamma blev då jätteledsen. Mamma slutade jobba och blev konstig. Hon orkade inte ta hand om mig och jag fick då laga min egen mat. Jag fick ta hand om mamma när hon inte kunde ta hand om sig själv. Jag fick städa och slänga alla tomma flaskor.

Jag var ofta själv och kände mig ensam. Ingen visste om hur det var hemma tills en dag då min lärare i skolan frågade mig hur jag mådde och hade det hemma. Först ville jag inte berätta men gjorde det till slut. Jag sade att mamma inte mådde bra. Läraren blev orolig och kontaktade socialtjänsten som bokade ett möte för att prata med min mamma. Även jag fick komma dit och prata. Socialtjänsten bestämde att jag inte kunde fortsätta bo med min mamma, att jag behövde bo hos en annan familj ett tag. Mamma blev jätteledsen och jag också. Jag ville inte att mamma skulle vara själv, hon hade ju bara mig kvar. Jag fick veta att min pappa inte ville att jag skulle bo med honom. Han hade en ny tjej som han skulle få ett barn med.

Jag kom till en familj som bodde på en gård med flera olika djur. Mamman i familjen var snäll, hon brukade läsa böcker för mig om kvällarna. Jag fick träffa min mamma ibland, när hon orkade och mådde bättre. Hon hade alltid med sig en liten present till mig.

Efter ett år så berättade mamma att hon nu mådde bättre, att hon börjat prata med en psykolog om svåra saker och att hon börjat arbeta lite igen. Socialtjänsten bestämde att jag skulle få flytta hem till mamma igen men att jag skulle få fortsätta att vara hos familjen jag bott hos varannan helg. Jag blev jätteglad och mamma också när jag fick komma hem igen.

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Ikon ugglan silhuett

Jag och min kompis

En dag var jag med min kompis hon heter Lou och vi var ute och lekte i trädgården. Det var roligt. Nästa dag på morgonen åt jag Nutellamacka, det var gott. Sedan plingade det på dörren det var någon som sålde majblom...

  • Ikon ugglan silhuett

Tjej och spegel

Var en gång en tjej som hade förlorat sin mamma. Så hon gick ut i skogen för det fanns ett rykte att det fanns en spegel som man kunde prata med de döda med. Det fanns massor av monster i skogen, varulvar som den här...

  • Ikon ugglan silhuett

Svarta madam

Tre tjejer går till en toalett på skolan och säger Svarta madam åtta gånger. Sen när dom går ut ur toaletten ser dom Svarta madam i korridoren som jagar dom.

  • Ikon ugglan silhuett

Agnes åker till biblioteket

Det var en flicka som hette Agnes. Hon var åtta år och bodde i Piteå. Hon älskade att läsa och skriva.

Så varje månad åkte hon och sin pappa till biblioteket för att lämna tillbaka sina gamla böcker och byta till ny...

  • Ikon ugglan silhuett

Pojken som försvann

Det var en gång en pojke. Han hette Max. Max skulle gå ut och bygga en koja i skogen. Pojken gick en bit och tillslut hittade han ett bra ställe som som han kunde bygga kojan på. Max gick ock letade efter bra pinnar s...

  • Ikon ugglan silhuett

Händer för ofta

Jag spelar Minecraft i den nya potatis uppdateringen och jag har äntligen kommit upp till ytan av de ruttna potatisarnas värld men sen då så kommer en väldigt preppie potatis crepper som skriker:

- Nu ska du dö din...

  • Ikon ugglan silhuett

Korvarna

Det var en gång en korv som hela tiden kallades korv och då så sa den:

- Jag är ingen korv jag är en ostkorv!

  • Ikon hermelinen silhuett

Olmmuš ja Návdi

Okta beaivi Sára leai olgun vázzime. Son gulai juoga jiena mii son ii lean gulan ovdal.

Dá leai okta imaš jietna. Dá gullui vehaš dego návdi.

Nuppi beaivi son nái leai olgun vázzime ja gulai seamma jiena. Son oinn...