Till navigering av sidans innehåll Hoppa till sidans huvudinnehåll
  • Ikon ugglan silhuett

Lilla gasellen på savannen

Det var en gång en liten guldglänsande gasell som hette Diana. Hon bodde på den stora savannen, där solen alltid lyste och gräset var grönt och saftigt. Diana var känd för sin skönhet och sitt snabba, smidiga sätt att springa. Alla de andra djuren på savannen älskade henne, och hon levde ett lyckligt liv.

Men en dag hände något oväntat. Ett stort oväder svepte in över savannen och förstörde de fridfulla markerna. Träden knäcktes, och allt vatten i deras älskade flod torkade upp. De andra djuren började bli oroliga och gräset blev brunt och torrt. Diana visste att något måste göras, men hon kände sig liten och maktlös.

Med mod i hjärtat bestämde sig Diana för att ge sig av på en resa för att hitta en lösning. Hon sprang genom torra marker, över höga kullar och genom mörka skogar, alltid med sitt guldiga skinn som glänste i solen. Efter dagar av vandring hittade hon till slut en klok, gammal elefant som visste hur de kunde rädda savannen.

"För att rädda ert hem behöver ni regn," sa elefanten, "och för att få regn måste ni väcka upp molnjätten som somnat djupt inne i bergen."

Diana tackade elefanten och fortsatte sin resa till molnjätten. När hon kom fram bad hon ödmjukt molnjätten om hjälp. Efter att ha lyssnat på hennes vädjan, rörde sig molnjätten till slut och fyllde himlen med mörka, tunga moln.

Regnet kom. Det föll i strida strömmar och förvandlade den torra savannen till ett grönt paradis igen. Gräset grönskade, floden fylldes med vatten och djuren firade med glädje.

Diana, den lilla guldiga gasellen, var hjältinnan som räddade sitt hem. Hon hade övervunnit sina rädslor och bevisat att även den minsta och sötaste kan göra stor skillnad.

Fler berättelser av FörfattarenJr

  • Ikon ugglan silhuett

Lina och konsertens magi

Det var en gång en ung pianospelerska vid namn Lina, som drömde om att spela på en stor konsert. Varje kväll övade hon på sitt gamla piano, men hon kände sig osäker och rädd för att visa sig för andra.

En dag hörde e...

  • Ikon ugglan silhuett

Tilda och Sjöns Hemlighet

Det var en gång en liten sköldpadda som hette Tilda. Tilda drömde om att simma som en fisk. En dag bestämde hon sig för att försöka. Hon kröp till en glittrande sjö och satte sig vid kanten.

"Jag vill simma!" ropade...

  • Ikon ugglan silhuett

Emil och den magiska källan

Det var en gång en pojke som hette Emil. Han bodde i en liten by nära en stor grön skog. En dag bestämde sig Emil för att utforska skogen, för han hade hört att det fanns en magisk källa som gav människor mod.

När ha...

  • Ikon ugglan silhuett

Karamell - katten som ville vara hund

Det var en gång en katt som hette Karamell, som trodde att hon var en hund. Karamell följde med hundarna på promenader, försökte skälla (men det lät mer som en kvickning) och till och med grävde i jorden, men hon fick...

  • Ikon ugglan silhuett

Maja och nyckeln till den magiska världen

Det var en gång en flicka som hette Maja. En dag när hon lekte i skogen hittade hon en gammal, rostig nyckel under ett buskage. Nyfiket började hon leta efter låset den tillhörde. Efter timmar av sökande kom hon fram...

  • Ikon ugglan silhuett

Prinsen och den Gyllene Fjädern

Det var en gång en prins som hette Leif, som drömde om att flyga. En dag fann han en gyllene fjäder i skogen. När han höll den i sin hand, lyfte han från marken och svävade högt över trädtopparna. Men fjädern hade en...

  • Ikon ugglan silhuett

Alva och skogens hemliga gåva

Det var en gång en liten flicka som hette Alva, som bodde vid skogens kant. En dag när hon gick på en stig djupt inne i skogen upptäckte hon ett litet glittrande ljus bland träden. Nyfiket följde hon ljuset och kom fr...

Berättelser av andra

Fler berättelser
  • Ikon ugglan silhuett

Läxan

Det var en gång en kille som fick en läxa. Han hatade läxor. Förresten hette killen Adrian. Han fick en läxa. Han brände upp den.

  • Ikon ugglan silhuett

Happy birthday

En flicka som har födelsedag och blir överraskad AV sin släkt.

  • Ikon ugglan silhuett

Vilse i skogen

Det var en gång en tjej som hette Ellie. Hon var 11 år och var på väg till skogen med sin mamma , pappa och sin storebror Herman. De skulle plocka svamp. När de var framme bestämde mamma att de skulle dela upp sig. På...

  • Ikon ugglan silhuett

Skolan

Det här är Hampus och han ska ha ett skolprov idag. Han är 9 år gammal och går i trean. Han ska bara ha lunch först och lunchen är jättegod. Vi äter hamburgare och min lärare Erkan har faktiskt jättesnygga kläder.

Me...

  • Ikon ugglan silhuett

Uggla

En tjej vill ha sin uggla och hon ropar fuggla istället för uggla.

  • Ikon ugglan silhuett

New York

Det här är Bob och Isa. Dom är 18 år gamla. Bob har på sig blåa jeans och vit tröja. Isa har en rosa och vit klänning. Idag ska dom åka till New york för att träffa Taylor Swift.

Lite senare går Bob och Isa till Arla...

  • Ikon ugglan silhuett

På bröllopet

Kapitel 1

På bröllopet

De var en gång en tjej som hette Ester och en kille som hette Oskar. De var vänner. Ester var 29 år och Oskar var 30 år. De kanske skulle gifta sig. Ester sa att det skulle vara kul.

Ett å...

  • Ikon ugglan silhuett

Parken som inte var som den skulle

Mitt i natten klockan två gick jag ut för att träffa en kompis. Men det skulle jag aldrig ha gjort.

Klockan var 01.45 när jag vaknade av att någon hade ringt på min mobil. Det var fem missade samtal och tre missade m...